Vyhledávání

Kontakt

Animacek

605322524

animacek@email.cz

One Piece

23.03.2010 20:09

Přejděme tedy k příběhu. Děj se odehrává v pirátském prostředí a hlavní hrdina se netouží stán ničím menším než samotným králem pirátů. Kdysi totiž žil slavný pirát, který si tento post dokázal vydobýt, nashromáždit bohatství, slávu, moc a zkrátka vše co se pro takového krále pirátů sluší a patří. Stalo se však, že byl polapen a odsouzen do rukou popravčí čety. Větou, kterou prohlásil před svou smrtí, doslova pobláznil svět. Odkázal svůj nashromážděný poklad, legendární One piece, všem těm, kteří ho dokážou najít schovaný kdesi v nejobávanějším oceánu zdejšího světa.

Tím započala ta pravá éra pirátů, neboť všichni zatoužili po bájném pokladu a vydali se vstříc honbě do nebezpečných vod Grand Line.
Nač ale sledovat osud těchhle pošetilců? Máme tady Monkey D. Luffyho, který se zkrátka rozhodl, že to bude on, kdo najde One piece a tím se pasuje na nového krále pirátů. A proč sledovat jeho osud? Vždyť mu jde o to samé.

Tenhle klučina totiž není ani tak podivující tím, že jako malý snědl vzácné Ďáblovo ovoce gumovitosti, které mu dovoluje své tělo libovolně natahovat (ovšem odsoudilo ho tím k věčné neschopnosti odolávat mořské vodě), ale jeho osobitost dokáže vyvolat úsměv na rtech i obdivnou vrásku nad obočím. První co vás na něm nepochybně upoutá je jeho slaměný klobouk, na který je poměrně fixovaný. Ten je pro něho osobním pokladem a spodobněním jeho snu. 

Když byl totiž ještě malé nevycválané škvrně, zakotvil u jeho domoviny pirát, který v něm rozdmýchal jeho dosavadní přesvědčení, že se chce stát pirátem a jejich králem. Onen pirát mu ukázal, že ne všechno se musí řešit hned s horkou hlavou. A že když už jde do tuhého, jsou to přátelé kolem, kteří jsou v životě tím nejdůležitějším.

Deset let po té a se slaměným kloboukem onoho piráta, se Luffy vydávává na moře uskutečnit své cíle. Ze všeho nejdříve je však třeba si najít pořádnou posádku. Co všechno se musí stát a odhalit, aby se Luffym vyhlídnutí kandidáti, zamysleli nad podivnou nabídkou stát se piráty a vydat se směrem k obávané Grand Line, vyslovenou ještě podivnějším kapitánem?

To vše je ovšem jen špička příběhu, protože cesta stát se pirátským králem je holt dlouhá a trnitá. A nijak vám to neusnadňuje fakt, že si vás začnou všímat mariňáci, zastupující zákon a ani to, že se ostatním pirátům postupně vrýváte do povědomí, a co hůř že vás začínají považovat za sobě rovný. Nouze tedy nebude o bitky, poznávání krajů, lidí různých etnik (a zdaleka se nezastavíme pouze u asijské tématiky) dočkáme se i emocí, odhodlání stát za svými přáteli a samozřejmě spousty dobrodružství na cestě za splněnými sny.

Takže verdikt? Ano, One piece má sem tam nějaké ty mouchy, ale na nic falešně nehraje. Získá-li si vás zdejší humor, vtáhne vás One piece do děje takovým způsobem, že budete lačnit po dalším dobrodružství ztřeštěného kapitána a jeho posádky. Krom toho vám můžu prozradit, že volný překlad názvu One piece by mohl znít i „jedinečný kousek", za což tuhle sérii osobně opravdu považuji. ;P


Online

Titulky